Bijuterii de argint pentru bunica mea

Imi asociez in minte copilaria cu imaginea bunicii, cu pajisti verzi si intinse, pe care alergai nestingherit. Pajisti pline de flori, care nu stiai unde incep si unde se termina, care imi dadeau libertatea de care ar trebui sa beneficieze orice copil urban din zilele noastre. Copii care traiesc constransi de trotuare inguste si pline de masini, de parcuri pline ochi de oameni, unde parca n-ai loc nici sa arunci un ac, de reguli stupide peste reguli stupide, cand ei au nevoie doar de…libertate.

Imaginea copilariei mele timpurii este presarata cu mirosuri sublime, de gogosi, placinte, mere coapte in soba, paine calda si multe alte lucruri despre care, daca as incepe sa vorbesc acum, cu greu as mai termina. Este dominata de ochii blanzi ai bunicii si de vorba ei calda. De felul in care se invartea prin gospodarie, ca un titirez, fara sa se planga niciodata. De invataturile ei atat de simple, despre valori pe cat de corecte, pe atat de mult uitate in zilele noastre.

Bunica mea nu mai este. Dar, de foarte multe ori, cand ma uit la anumite bijuterii de argint, vad lucruri pe care as dori sa i le daruiesc. Pentru tot ce a facut pentru mine si pentru imaginea pe care a lasat-o in mintea si sufletul meu de copil si de adult. Pentru ca am iubit-o mult si poate nu i-am aratat suficient asta. Pentru ca, dupa ce a crescut multi copii si nepoti, ne-am facut adolescenti si am uitat sa le mai multumim. Dar ei, bunicii, au inteles…pentru ca, in ciuda celor cateva clase, aveau o inteligenta vie si mai ales o intelepciune extraordinara.

O am si acum in minte…stand in fata portii si facand cu mana, cu ochii incarcati de lacrimi, de tristete ca ne vede atat de rar si ca trebuie sa plecam iar „la oras”, de fericire, ca ne-am facut mari si suntem bine…I-as darui aceste lucruri, daca as mai putea.

 

Bijuterii de argint. Brosa fluture din argint cu marcasite si strasuri

Brosa fluture din argint cu marcasite si strasuri

Bijuterii de argint. Medalion oval care se deschide din argint gravat flori

Medalion oval care se deschide din argint gravat flori

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>